Амосова з прихильниками штурмує НМУ ім. Богомольця — Супрун

Амосова з прихильниками штурмує НМУ ім. Богомольця — Супрун

Відео
Укрінформ
За інформацією в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, екс-ректор Національного медичного університету ім. Богомольця Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками намагається штурмувати навчальний заклад.

Про це Супрун написала у Twitter.

“Прямо зараз Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками, що поводяться, як типові тітушки, здійснюють штурм НМУ ім. Богомольця”, - пише чиновниця.

За інформацією Супрун, згодом поліція вивела цих людей з вишу.

"Наразі поліція вивела з НМУ ім. Богомольця людей, які намагалися прорватися у будівлю силою. Зараз вони надають пояснення правоохоронцям. Але на цьому Катерина Амосова зупинятися не збирається. Нам відомо, що планується ще одна спроба штурму — вже за участі представників суду", - повідомила вона.

Нагадаємо, 8 січня 2019 року у зв’язку із невиконанням Катериною Амосовою законних вимог Державної аудиторської служби України МОЗ України втретє розірвало контракт із нею.

У міністерстві наголосили, що звільняють Амосову за порушення у фінансово-господарській діяльності та її відсутність на робочому місці без поважної причини з 26 грудня по 8 січня.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

Читайте також: МОЗ оскаржить поновлення на посаді ректора медуніверситету Богомольця

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ. Водночас на сайті вишу з'явилася скан-копія рішення Печерського суду Києва від 23 квітня. Ухвалою суду задоволено позов Амосової та визнано незаконним її звільнення з посади ректора НМУ. Також суд заборонив МОЗ проводити конкурс на посаду ректора вишу.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-