Порошенко прийняв причастя у Храмі Святого Георгія Вселенського Патріархату

Порошенко прийняв причастя у Храмі Святого Георгія Вселенського Патріархату

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв причастя у Храмі Св.Георгія Вселенського Патріархату.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Я сьогодні дуже гордий тим, що прийняв причастя в церкві Святого Георгія Вселенського Патріархату, нашої Матері-Церкви. На службі, яку співслужили Святійший Патріарх і Блаженніший Епіфаній», - сказав він.

Президент наголосив, що завершені величезні зусилля великої кількості українців. «Сьогодні в цьому місці був Бог. З нами був Бог, і ми це відчували, бо без Божої допомоги і ласки цього не відбулося б», - додав Порошенко.

Він укотре подякував Вселенському Патріарху, відзначивши віру, мужність та мудрість Його Всесвятості, а також подякував Синоду та предстоятелям і ієрархам українських церков, усім, хто працював над тим, щоб «мрія поколінь українців матеріалізувалася».

«Вітаю вас із цим святом. Вітаю вас із Святійшою Православною Церквою України. Я вітаю вас із духовною незалежністю нашої держави і вітаю вас із реалізацією мрій», - сказав Президент представникам ЗМІ після урочистої Літургії та вручення Томоса про автокефалію Православної Церкви України.

Читайте також: Україна відтепер має вести дуже делікатний діалог про об’єднання — Ющенко

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-