Новорічні селфі, старт виборів та вогняний метал

Новорічні селфі, старт виборів та вогняний метал

Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Українці зустріли Новий рік. Традиційно багато людей святкували біля головних ялинок своїх міст. Згідно з інформацією Нацполіції, в ніч з 31 грудня на 1 січня участь у масових заходах на території всієї країни взяли понад 1,3 мільйона осіб.

А як повідомили в КМДА, на Софійській та Контрактовій площах, де відбулася масштабна концертна програма, Новий рік зустріли 15 тисяч киян та гостей міста. Зокрема, на Софійській площі до святкування долучилося 12 тисяч осіб, а на Контрактовій – 3 тисячі. На фото – учасники святкувань на Контрактовій площі столиці.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Тим часом як більшість відпочивала після бурхливих святкувань на дивані за переглядом фільмів і святкових телепрограм, найбільш активні й непосидючі у перший день січня відкривали спортивний рік новорічними забігами. На фото – учасник Vinnytsia New Year Run 2019 у Вінниці.  

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

Крім того, 1 січня українці в різних містах вже традиційно вийшли на смолоскипні марші, щоб відзначити день народження Степана Бандери. На фото – учасники смолоскипної ходи в Києві.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

В Україні 31 грудня розпочався процес підготовки до чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Кандидати почали активно реєструватися в ЦВК, яка тим часом затвердила кошториси за бюджетними програмами щодо проведення виборів глави держави та народних депутатів цього року на суму понад 2,3 млрд і 1,9 млрд гривень відповідно.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Триває процес визначення кандидатів на посаду Президента України на з'їздах різних політичних сил, які подекуди перетворюються на родинні свята. На фото – міський голова Львова, голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий з дружиною і дітьми під час з'їзду політсили, на якому його висунули кандидатом у Президенти.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Актори Івано-Франківського академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка під час прем'єри мюзиклу Ярослава Барнича "Гуцулка Ксеня".

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Актори театрів Харкова під час новорічної вистави в Палаці водних видів спорту "Локомотив" у Харкові. 

Фото: Сергій Пустовіт
Фото: Сергій Пустовіт

Зимовий пейзаж у Полтаві.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Розливний проліт Запорізького заводу феросплавів. 

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Міністр оборони України Степан Полторак під час урочистого ритуалу звільнення з військової служби генералів та офіцерів апарату Міністерства оборони України і Генерального штабу Збройних сил України в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-