Обмежити демократію заради порядку готові 69,8% українців

Обмежити демократію заради порядку готові 69,8% українців

Опитування
Укрінформ
Проблемами, які наразі найбільше турбують українців, є військовий конфлікт на Донбасі, рівень заробітної плати і пенсій, зростання тарифів на комунальні послуги, інфляція, безробіття й корупція.

Такі результати соціологічного опитування оприлюднила директор ГО "Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка" Тетяна Бондар на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо проблем країни, які особисто є найважливішими для респондентів, то рейтинг залишається незмінним. На першому місці вже багато місяців є військовий конфлікт на сході країни, на другому місці — питання соціально-економічні", — розповіла Бондар.

Так, за даними опитування, серед найбільших проблем країни військовий конфлікт назвали 58% респондентів; низький рівень зарплат і пенсій — 57%; підвищення тарифів на комунальні послуги — 52%; підвищення цін на основні товари, інфляцію — 35,9%, безробіття — 25,2%; хабарництво та корупцію — 23,3%;.

Також важливою проблемою держави 17% опитаних назвали неможливість отримати якісне медичне обслуговування. Водночас 63,7% респондентів вважають, що Україні сьогодні потрібні радикальні зміни; 14,1% бажають, щоб усе лишилися так, як є; 14,9% вважають, що краще було раніше; ще 7,3% респондентів не визначилися.

Також, відповідно до результатів опитування, 69,8% респондентів дотримуються думки, що "Україні потрібно сьогодні більше порядку, навіть якщо для цього доведеться йти на деякі обмеження демократичних принципів і свобод", тоді як 18,2% вважають, що "Україні потрібно більше свобод демократії, навіть якщо це спричинятиме відсутність порядку".

Читайте також: Українці назвали головні символи країни

Опитування громадської думки було проведено з 16 до 22 грудня 2018 року спільно Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка. Опитування охопило всю територію України за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей й АР Криму. Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Усього опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 2,2%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента віч-на-віч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-