МОЗ хоче об'єднати Одеський медуніверситет з Кримським

МОЗ хоче об'єднати Одеський медуніверситет з Кримським

Укрінформ
В Україні буде створено новий Національний одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету ім. Георгієвського.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"В Україні буде створено новий Національний одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету ім. С.І.Георгієвського. Оргпроцеси не вплинуть на поточний навчальний процес", - зазначили в МОЗ.

Як повідомлялося, 3 вересня МОЗ України повідомило, що вважає незаконними вибори нового виконувача обов’язків ректора Одеського національного медуніверситету замість призначеного Міністерством охорони здоров’я в.о. ректора Костянтина Аймедова.

За даними відомства, у результаті голосування "простим підняттям рук, без належної фіксації та мандатів, учасники незаконних зборів "висловили недовіру" призначеному МОЗ України в.о. ректора Аймедову та проголосували за призначення на цю посаду голови профкому Юрія Сухіна".

Раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Читайте також: МОЗ пропонує оцінити ризик інсульту за допомогою смартфона

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних навчальних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-