Князєв заявляє, що поліція встановила виконавців 9 нападів на громадських активістів

Князєв заявляє, що поліція встановила виконавців 9 нападів на громадських активістів

Укрінформ
Цього року Нацполіція розслідувала 9 правопорушень, пов'язаних із нападами на громадських активістів.

Про це голова Національної поліції Сергій Князєв сказав на брифінгу, підбиваючи підсумки року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2018 року були зареєстровані 9 особливо тяжких правопорушень, зокрема, вбивств громадських активістів. Це вбивства Ноздровської, Олешка, Гандзюк. Замахи на вбивство - Михайлик, Стерненко, Устименко, Кузаконь, Козьма, Мазур тощо. З 9 цих справ усі виконавці були встановлені", - сказав Князєв.

Він зауважив, що справу активістки Ірини Ноздовської вже розглядає суд. Щодо справи Віталія Олешка триває робота. Князєв нагадав, що кілька днів тому був затриманий 10 співучасник цього злочину, який є одним із організаторів вбивства.

Князєв також зазначив, що справи по одеському активісту Олегу Михайлику розглядає ГПУ.

За його словами, загалом з 2014 року порушено 137 кримінальних проваджень щодо нападів на громадських активістів та журналістів.

Читайте також: Хто замовив Гандзюк: під будинком Авакова активісти вимагали його відставки

Як повідомлялося, 31 липня в Бердянську Запорізької області застрелили місцевого активіста Віталія Олешка. Він був добровольцем батальйону «Донбас», брав участь у боях за Іловайськ.

Також 31 липня у Херсоні біля під'їзду невідомий вилив на радницю міського голови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. Згодом вона померла у лікарні.

22 вересня в Одесі стріляли в місцевого громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Інцидент стався на вулиці Осипова, біля будинку, де живе активіст.

А 2 серпня в Одесі автомобіль, в салоні якого знаходилися лідери місцевої організації Народного Руху України Михайло Кузаконь і Григорій Козьма, протаранила вантажівка ГАЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-