Суд залишив під вартою підозрюваного в організації нападу на одеську активістку

Суд залишив під вартою підозрюваного в організації нападу на одеську активістку

Відео
Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області 19 грудня відхилив апеляційну скаргу адвоката підсудного Віталія Палютіна, заарештованого за підозрою в організації нападу на громадського діяча і позаштатного кореспондента ТРК "Круг" Аліну Радченко.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши позиції сторін захисту й обвинувачення, колегія суддів вирішила залишити в силі ухвалу Приморського райсуду Одеси стосовно підсудного Палютіна - про обрання йому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави", - озвучив вердикт суддя Потанін.

Варто зазначити, що адвокат підсудного Палютіна Артур Ростомов просив судову колегію скасувати арешт підзахисному і пом'якшити йому запобіжний захід - обравши домашній арешт.

Однак прокурор Юрій Поламаний заперечив проти пом'якшення запобіжного заходу, мотивуючи це ризиком, що підсудний може переховуватися від слідства чи тиснути на свідків.

Крім того, додав Поламаний, "досудовим слідством встановлені зв'язки підозрюваного з кількома співучасниками злочину проти потерпілої Радченко. П'ятьом зловмисникам оголошено підозри у скоєнні цього злочину: одного з них оголошено в розшук, один помер, а ще двох підозрюваних суд першої інстанції відпустив під особисті зобов'язання".

Читайте також: Вбивство Гандзюк: комісія Ради ставить запитання владі Одеси

Потерпіла Радченко заявила, що "не має сумнівів з приводу того, що затримання й арешт організатора нападу Палютіна сталося 10 грудня тому, що в цей час до Одеси готувались прибути члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. От суд і санкціонував арешт підозрюваного в організації замовного нападу на мене".

Лише зовсім недавно, зауважила Радченко, "слідчий, який веде досудове кримінальне провадження за фактом нападу на мене річної давності, несподівано перекваліфікував справу з "грабежу" на "побиття журналіста і громадського діяча через його професійну діяльність". Після цього стало відомо, що 10 грудня 2018 року арештовано організатора нападу Палютіна. А в мене є підозра і є підстави вважати, що ця людина причетна до організації нападів на інших активістів... Є його прямий зв'язок з мером Одеси Трухановим".

Також Радченко нагадала, що пов'язує напад зі своєю опозиційною діяльністю, критикою незаконних рішень керівництва міської влади.

Вона розповіла, про напад, який стався у вересні. "Ударили по голові, потім ще кілька разів - по обличчю. Я впала і втратила свідомість, було багато пошкоджень, рвані рани голови і струс мозку. На місці події випадково опинився співробітник правоохоронних органів, який намагався затримати одного з підозрюваних", - уточнила Радченко.

Як повідомлялося, Палютіну інкримінують скоєння двох злочинів, зокрема, за ознаками ч. 1 ст. 346 (насильство щодо державного чи громадського діяча) і ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-