МОЗ заявляє про порушення на виборах директора Інституту серця

МОЗ заявляє про порушення на виборах директора Інституту серця

Укрінформ
Присутність народних депутатів з різних партій, а також мера Києва Віталія Кличка на виборах генерального директора ДУ "Інститут серця МОЗ України" розцінюється Міністерством охорони здоров'я України як тиск на голосуючих.

Про це у коментарі Укрінформу заявив речник Міністерства охорони здоров'я України Олександр Ябчанка.

"З 800 працівників Інституту серця проголосувало 22, це відбувалося згідно з процедурою. Від МОЗ на голосуванні були присутні двоє представників. Вони не були членами комісії, лише спостерігачами. Вони звернули увагу на присутність великої кількості народних депутатів, голови КМДА. Ми сприймаємо це як певний тиск на тих, хто обирав", - підкреслив Ябчанка.

За його словами, МОЗ далі рухатиметься у рамках чинного законодавства. "Сьогодні пройшла процедура відбору. МОЗ очікує на документи щодо виборів директора та будемо рухатися, згідно з процедурою. Має бути спецперевірка, а далі інші кроки, зокрема, укладання контракту", - зазначив Ябчанка.

Читайте також: Директором Інституту серця переобрали Тодурова

За його словами, МОЗ також вимагає роз'яснення від керівника інституту щодо так званого тренінгу.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 18 грудня, генеральним директором “Інституту серця МОЗ України” знову обрали Бориса Тодурова. Він очолював Інститут серця з 2013 року. Тодуров є спеціалістом у галузі кардіохірургії та трансплантації серця. У 2001 році він вперше в Україні здійснив пересадку серця людині. У 2015 році вперше в Україні виконав ультразвукову декальцинацію аортального клапана. У 2016 році вперше в Україні виконав операції з імплантації механічного серця (2 операції).

За інформацією ЗМІ, представники націоналістичної організації С14 оприлюднили відео тренінгу, коли директор Інституту серця Тодуров проводив для підлеглих інструктаж з методики протистояння активістам і журналістам.

"Головна справа для розгляду - історія виявлення вбивці Крисіна в лікарні. Вчили, як не допустити публічності переховування таких осіб", - написав у Facebook лідер C14 Євген Карась.

На відео помітно, що до тренінгу в Інституті серця підготувалися грунтовно. В актовій залі були підготовлені слайди і підключений мікрофон. Ведучий вчив медпрацівників, як протистояти людям, які під будь-яким приводом втручатимуться в діяльність медустанови. Мали місце з боку Тодурова і виключно медичні жарти. "Якщо його привезуть в нашу реанімацію - він уже не зможе робити показань, я сподіваюся", - сказав директор Інституту серця у відповідь на одну з реплік і під загальний сміх. В процесі дискусії Тодуров часто вставляє свої ремарки в хід тренінгу. Наприклад, рекомендує санітаркам виливати активістам на голову відро води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-