Держава зробила, що могла: Президент закликав Собор прийняти зважені рішення

Держава зробила, що могла: Президент закликав Собор прийняти зважені рішення

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав учасників Об’єднавчоого Собору прийняті зважені рішення, бо від них залежить українська духовна незалежність.

Про це він сказав, виступаючи на Всеукраїнському Православному Об’єднавчому Соборі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаюся безпосередньо до учасників Собору, до ієрархів церков. Колосальна відповідальність в ці години лежить на вас. Держава зробила все, що могла. Тепер від вас і лише від вас залежить майбутнє України, наша свобода, наша державна і духовна незалежність від Росії. Вам належить ухвалити Статут і обрати Предстоятеля, а Томос вже чекає на нього на Фанарі.

Порошенко додав, що обрання Предстоятеля та ухвалення Статуту залежить від здатності духовентства домовитися.

"Всі ми пам’ятаємо слова святого апостола Петра: «Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать!» Тож заради Господа і України прийміть найрозумніші зважені рішення. Вірю, що ви – правильні люди, у правильний час, у правильному місці. Бажаю Об’єднавчому Собору успішної роботи", - додав Порошенко.

Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви в Києві / Фото: Михайло Марків

Як повідомлялося, тисячі людей зібрались у суботу на площі перед собором Святої Софії у Києві, де відбувається Об’єднавчий собор Української православної церкви. Учасники зібрання кажуть, що прийшли продемонструвати підтримку автокефалії.На Об'єднавчому соборі духовенство має обрати предстоятеля автокефальної Православної церкви в Україні, який і отримає Томос для неї.17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Читайте також: Геращенко про Об'єднавчий собор: Це історичний шанс, який не можна втратити

11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії Україні, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Запрошення на Об'єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП, а її предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Об'єднавчому соборі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-