На Софійській площі відбувається молитва капеланів за створення єдиної церкви

На Софійській площі відбувається молитва капеланів за створення єдиної церкви

Відео
Укрінформ
На Софійській площі у Києві відбувається молитва капеланів за автокефалію української церкви.

Як зазначили капелани, вони моляться за створення української помісної церкви та обрання її предстоятеля, за Вселенського патріарха Варфоломія, за Президента України, а також за успішність сьогоднішнього рішення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні у Національному заповіднику “Софія Київська" розпочне свою роботу Об’єднавчий собор зі створення української помісної церкви та обрання її предстоятеля. Під час Собору також має бути затверджено її Статут.

Читайте також: На Софійській площі затримали двох людей зі зброєю

Як повідомлялося, 11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії Україні, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Вселенський патріархат в Константинополі. Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Запрошення на Об'єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП, а її предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Об'єднавчому соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-