Нищук про Об'єднавчий собор: Влада та громадяни не можуть впливати на процес

Нищук про Об'єднавчий собор: Влада та громадяни не можуть впливати на процес

Фото
Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук закликає присутніх на Софійській площі не розходитися і дочекатися повідомлення про обраного Об’єднавчим собором предстоятеля Української православної церкви.

Про це він сказав, виступаючи на Софійській площі. повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас дуже важливим є те, щоб у той момент, коли вийдуть сюди, до нас очільники усіх гілок українського православ’я та оголосять нам предстоятеля єдиної Української православної церкви, бути тут”, - сказав Нищук.

Водночас він зазначив, що влада та громадяни не можуть, та й не намагаються впливати на процес, а просто очікують цього важливого рішення.

“Наразі збираються ієрархи. Ми не втручаємося у ті справи, а просто бажаємо, чекаємо і надихаємо”, - сказав Нищук.

Читайте також: Питання православ'я - це питання нашої державності - Зубко

Міністр також закликав присутніх відвідувати встановлені пункти обігріву, де можна взяти гарячий чай

Тисячі людей зібралися на Софійській площі на підтримку автокефалії / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як відомо, сьогодні у Національному заповіднику “Софія Київська” відбудеться Об’єднавчий собор зі створення Української православної церкви та обрання її предстоятеля.

Запрошення на Об'єднавчий собор повернули 56 архієреїв Української православної церкви МП. А предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій повернув Вселенському Патріарху Варфоломію лист-запрошення для участі в Соборі.

11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-