УПЦ КП визначилася, в якому складі піде на Об'єднавчий собор

УПЦ КП визначилася, в якому складі піде на Об'єднавчий собор

Укрінформ
УПЦ Київського Патріархату братиме участь в Об'єднавчому соборі 15 грудня у складі єпископату, представників від кліру, мирян та ченців.

Таке рішення було прийнято у четвер на засіданні Архієрейського Собору УПЦ КП, повідомляє прес-центр Київської Патріархії.

"13 грудня 2018 р. у Патріаршій резиденції в Києві під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату. Собор заслухав інформацію про підготовку до Об’єднавчого собору, який 15 грудня 2018 р. скликається у Святій Софії Київській. Було ухвалене рішення взяти участь в Соборі у складі єпископату, представників від кліру, мирян та ченців, відповідно до благословення Святійшого Вселенського патріарха Варфоломія", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Читайте також: Томос мають вручити 6 січня — Євстратій Зоря

Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

5 грудня Президент Петро Порошенко поінформував, що Собор відбудеться 15 грудня у Святій Софії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-