В Україні зафіксували першу смерть від грипу

В Україні зафіксували першу смерть від грипу

Укрінформ
В Україні зафіксовано перший у епідемічному сезоні-2018-2019 летальний випадок внаслідок ускладнень, зумовлених грипом.

Про це повідомляє МОЗ.

“На минулому тижні в Україні одна людина померла внаслідок грипу. Досліджено 101 зразок матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, у 27 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А”, - наголосили у МОЗ.

Там підкреслили, що найкраща профілактика грипу — вакцинація.

“Цього року доступні дві вакцини проти грипу: вакцину «Ваксігрип Тетра» можна застосовувати для щеплення дітей віком від трьох років, а «Джісі Флю» — від шести місяців. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Школи Сєвєродонецька через грип закрили на карантин

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптомами грипу є висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, кашель, що може тривати більше двох тижнів тощо.

Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів. Не займайтесь самолікуванням - звертайтеся до лікаря.

Щоб уникнути небезпечних наслідків, лікарі рекомендують уникати надмірного призначення ліків та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, особливо – у дітей. На сьогодні НЕ доведено ефективність таких методів: теплові процедури, фітотерапія, вітаміни, інтерферони, гомеопатичні препарати, антибіотики для профілактики. Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких укладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-