В Андріївській церкві почалася літургія Вселенського патріархату

В Андріївській церкві почалася літургія Вселенського патріархату

Фото, відео
Укрінформ
У день святого апостола Андрія в Андріївській церкві, що визначена як ставропігія Вселенського патріарха, розпочалася архієрейська літургія, яку служать представники Вселенського патріарха в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На літургії присутні екзархи Вселенського патріархату: архієпископ Памфільський, очільник Західної єпархії УПЦ в США Даниїл та єпископ Едмонтонський , очільник Західної єпархії УПЦ в Канаді Ілларіон, єпископКонстантинопольської православної церкви, митрополит Галльський Еммануїл, єпископ Кісама та Селіна Амфілохій.

Літургія Вселенського патріархату в Андріївській церкві / Фото: Євген Любімов, Укрінформ

На літургії також присутні директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко, директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш.

Читайте також: Конституційний суд отримав подання 47 депутатів про Томос

Апостол Андрій вважається засновником Константинопольського патріархату, оскільки саме він заснував першу християнську общину в місті Візантії. Також є переказ, за яким йому належить пророцтво, що на Київських пагорбах засяє благодать Божа. Тож за два дні до Об'єднавчого собору і в день престольного свята цього храму єпископи Константинополя вирішили відслужити тут літургію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-