В Україні з початку року - понад 40 тисяч хворих на кір

В Україні з початку року - понад 40 тисяч хворих на кір

Укрінформ
В Україні триває поширення кору: з початку року зафіксовано 42 тисячі хворих.

Про це заявив директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта на конференції з проблем вакцинації в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В Україні два роки спостерігається спалах кору. Минулоріч було зареєстровано 7 тисяч хворих на кір, цього — вже 42 тисячі. На початку кількість хворих за тиждень була 450 людей, в останній тиждень було 2238. Дуже чітка тенденція до зростання», - зазначив Курпіта.

Він назвав дві причини стрімкого поширення інфекційної хвороби: загрозлива ситуація із захворюваністю у європейському регіоні та проблеми з імунізацією у нашій країні.

Читайте також: Уперше за сім років в Україні є всі вакцини - Гройсман

«Кір розпочався в європейському регіоні та прийшов до України із заходу. Водночас у нашій країні у минулі роки спостерігався низький рівень вакцинації. Важко очікувати, що не буде епідемії, коли у 2016 році в Україні проти кору була щеплена лише третина дітей. Не було жодного плану, як покрити імунізацією дітей, які не були щеплені. А їхня кількість накопичувалася. Тому ми маємо сумну статистику — 15 померлих через кір», - сказав Курпіта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-