Аваков обіцяє укомплектувати авіацію МВС до 2021 року

Аваков обіцяє укомплектувати авіацію МВС до 2021 року

Фото
Укрінформ
Авіаційна система МВС  буде повністю укомплектована до 2021 року і стане третьою за величиною в Європі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  під час робочої поїздки до Мюнхена, повідомляє прес-служба МВС.

«Ми створюємо єдину систему авіації МВС. У рамках контракту з французьким урядом буде закуплено 55 вертольотів Airbus. Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року. Всі вертольоти нові, збираються у Франції та Німеччині», - сказав Аваков.

За його словами, особливість авіації МВС полягатиме в тому, що буде побудована гібридна система на основі досвіду французьких, німецьких та американських авіасистем. «Вертольоти будуть у ДСНС, прикордонників, поліції і Нацгвардії. Вони будуть виконувати профільні завдання – ліквідація пожеж, контроль кордону, пошук злочинців та зниклих осіб. Але у випадку виникнення якоїсь надзвичайної ситуації, наприклад, пожежі, будуть працювати всі разом», - зазначив він.  

Очільник МВС додав, що наразі по всій країні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС.

«До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю», - сказав Аваков.

Читайте також: МВС та ЦВК уперше уклали меморандум про співпрацю

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня Аваков повідомив, що підрозділи МВС до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-