Поліція поділилася лайфхаком, як швидко оформити ДТП

Поліція поділилася лайфхаком, як швидко оформити ДТП

Укрінформ
Для того, щоб оформити європротокол при ДТП без виклику поліції, є кілька умов, зокрема потрібно, щоб не було постраждалих і загиблих, водії повинні мати смартфон з інтернетом та камерою.

Про це повідомляє Національна поліція у Facebook.

«Ловіть лайфхак, як швидко і без бюрократії оформити ДТП. Сьогодні розкажемо вам про європротокол онлайн, який дозволяє оформити ДТП без виклику поліції. За допомогою нього ви можете оформити пригоду в електронній формі за допомогою звичайного смартфону, прямо на місці ДТП», - йдеться у повідомленні.

Так, у поліції зазначили, що електронний протокол можна оформити за відсутності травмованих або загиблих; якщо водії мають поліси автоцивілки; обидва водії згодні оформити протокол і обидва водії тверезі; хоча б у одного з водіїв є смартфон з інтернетом та фотокамерою.

Як відомо, європротокол - це форма повідомлення страховика про ДТП, яка дозволяє оформити ДТП без виклику поліції. За допомогою інформаційної системи «Електронний європротокол» можна оформити зазначене повідомлення в електронній формі за допомогою звичайного смартфону, прямо на місці ДТП.

Читайте також: В Україні щодня в ДТП гине дитина — Супрун

Рішенням Президії МТСБУ від 13.07.17 № 403/2017 визначено, що з 01.10.2017 європротокол, оформлений в електронній формі, є повним аналогом європротоколів, надісланих або пред'явлених страховику у паперовій формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-