Адвокати Єфремова заявляють про

Адвокати Єфремова заявляють про "катування"

Укрінформ
Група адвокатів екс-регіонала Олександра Єфремова наголошує на ненаданні належної медичної допомоги їх підзахисному. За словами адвокатів, це можна прирівняти до тортур.

Про це адвокати заявили під час прес-конференції в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повністю ігноруються всі клопотання сторони захисту про надання медичної допомоги... Є порушення статті 3 Конвенції (Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод - ред.) "катування", - зазначила адвокат Олена Льошенко. Вона також наголосила на порушенні стосовно її підзахисного статей 9 та 18 Конвенції з прав людини.

Під час прес-конференції адвокати продемонстрували фото ушкоджень рук від наручників, які підтверджують факт грубого поводження правоохоронців з Єфремовим та відео, в якому свої свідчення надають лікарі.

Адвокати обіцяють подати клопотання до різних інстанцій щодо притягнення винних у порушенні прав Єфремова.

Читайте також: Суд на Луганщині знову продовжив арешт екс-регіоналу Єфремову

Як повідомлялось, одного з колишніх лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України. Його також обвинувачують у сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" та державній зраді. Єфремов обвинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.10, ч.1 ст.111, ч1 ст.258-3, ч.3 ст.27, ст.341, ч.5 ст.27, ст.341 Кримінального кодексу України.

У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо політика.

5 грудня 2018 року Старобільський райсуд Луганської області продовжив арешт Єфремова до 31 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-