Вселенський патріарх запросив на Об’єднавчий собор ієрархів УПЦ КП, УПЦ МП та УАПЦ

Вселенський патріарх запросив на Об’єднавчий собор ієрархів УПЦ КП, УПЦ МП та УАПЦ

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій запросив до участі в Об’єднавчому соборі зі створення єдиної помісної православної церкви в Україні ієрархів УПЦ Київського і Московського патріархатів, а також Української автокефальної православної церкви.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на Форумі місцевого самоврядування й ОТГ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій поінформував мене, що підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та ієрархам УПЦ Московського патріархату взяти участь у цій історичній події (Соборі - ред.)", - розповів Порошенко.

Він підкреслив, що Об’єднавчий собор 15 грудня має проголосити створення автокефальної помісної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля.

Читайте також: Парубій привітав рішення Патріарха Варфоломія про призначення об’єднавчого Собору

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Також Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні, яке завершилося 29 листопада, ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

5 грудня Президент Петро Порошенко поінформував, що Собор відбудеться 15 грудня у Святій Софії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-