Семенченко назвав імена українців, затриманих у Грузії

Семенченко назвав імена українців, затриманих у Грузії

Відео
Укрінформ
Народний депутат України з фракції «Самопомочі» Семен Семенченко назвав імена громадян України, затриманих напередодні в Грузії.

Відповідне відео Семенченко, який зараз знаходиться в Тбілісі, виклав в Facebook.

"Я зараз перебуваю біля будівлі Нацполиции в Тбілісі. Тут знаходяться затримані громадяни України Курагін Дмитро, Мелія Роланд, Новіков Олександр, Коростельов Юрій, Орленко Ігор, Кладько Сергій і громадянин Грузії Лука Чхетія. Ці люди затримані за звинуваченням у зберіганні зброї, частина з них є добровольцями батальйону «Донбас». Частина з них — громадяни України, частина — громадяни Грузії", — сказав Семенченко.

За його словами, українці приїхали в Грузію з 28-го по 30 листопада, аби зустрітися з побратимами, з якими воювали на сході України.

Сам Семенченко, за його словами, приїхав до Грузії 28 листопада «в якості спостерігача».

Депутат також стверджує, що затримані жили окремо, але 29 листопада до нього приїхала дружина, і вони зустрілися з українцями.

Крім того, він назвав «провокацією» затримання своїх побратимів. Депутат також заявив, що українці приїхали в Грузію зовсім не для провокацій, і зброю їм підкинули.

Як повідомляв Укрінформ, раніше він заявляв, що громадянам України, яких затримали 2 грудня в столиці Грузії Тбілісі ще не оголосили про підозру.

Читайте також: У МЗС підтвердили затримання в Грузії шістьох українців

Раніше грузинські ЗМІ повідомили про затримання в Тбілісі шістьох громадян України. У МВС Грузії заявили про порушену кримінальну справу за статтею про незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, а також боєприпасів та вибухових речовин.

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили затримання в Тбілісі шістьох українців і повідомили, що їм призначені адвокати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-