З 1 березня перерахунок пенсії отримають всі категорії — Розенко

З 1 березня перерахунок пенсії отримають всі категорії — Розенко

Укрінформ
В Україні з 2019 року стартує автоматичне осучаснення пенсій, яке стане щорічним, а перерахунок виплат при цьому не залежатиме надалі від рішень уряду.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі «5 каналу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке відбуватиметься щороку. Люди побачать, що вже не від рішень уряду залежить перерахунок пенсій. Із 1 січня 2019 року отримають черговий перерахунок, осучаснення і підвищення пенсій військові пенсіонери, а з 1 березня всі категорії громадян, усі пенсіонери, отримають перерахунок пенсії. Тобто це вже автоматичний режим, який відчують на собі всі люди. Так, цей рік ми пропустили, бо був перерахунок із 1 жовтня», - пояснив Розенко.

Водночас урядовець зауважив, що осучаснення виплат не призведе до збільшення дефіциту Пенсійного фонду.

Читайте також: За рік пенсійної реформи "з тіні" вивели працю майже 100 тисяч українців — Розенко

«Цього року ми фінансуємо бюджет Пенсійного фонду на рівні попереднього року, при тому що рівень пенсійного забезпечення збільшився, оскільки було перераховано пенсії військовослужбовцям. До того ж, протягом року зі зміною прожиткового мінімуму збільшився розмір пенсій у людей, в яких він залежить від розміру прожиткового мінімуму. Дефіцит і борг пенсійного фонду не збільшився. Ми працюємо в межах запланованих графіків. Навпаки - ми будемо скорочувати дефіцит Пенсійного фонду», - уточнив віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року. З 11 жовтня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-