Через передачу УПЦ МП Почаївської лаври відкрили справу

Через передачу УПЦ МП Почаївської лаври відкрили справу

Ексклюзив
Укрінформ
Поліція Тернопільської області відкрила кримінальне провадження за фактом передачі споруд Почаївської Свято-Успенської лаври у користування чи оренду Українській православній церкві Московського патріархату.

Про це йдеться у відповіді обласної прокуратури на запит Укрінформу щодо обставин та наслідків передачі на баланс монастиря УПЦ МП шести споруд Почаївської Свято-Успенської лаври.

"Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області", - зазначили у відомстві.

Прокуратура Тернопільської області також повідомляє, що відомості стосовно наявності договору про передачу споруд Почаївської лаври у користування чи оренду є предметом дослідження під час досудового розслідування.

Читайте також: Чим живе Почаївська Лавра – форпост “руського міра” на Заході України

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада у ЗМІ з'явилася інформація, що Почаївську  Свято-Успенську лавру в Тернопільській області незаконно передано в користування УПЦ МП. Зокрема, депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця оприлюднив документи державного реєстратора, який 2018 року виконав рішення прем'єр-міністра Януковича від 2003 року і передав у користування заповідника до 2052 року шість об'єктів Почаївської лаври (собори, дзвіницю, келії, архієрейський будинок – загалом 7 тис. квадратних метрів). Депутат продемонстрував витяг із Держреєстру, згідно з яким споруди Лаври записані на УПЦ МП до 1 січня 2052 року з правом пролонгації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-