У медвишах запровадять єдиний державний кваліфікаційний іспит

У медвишах запровадять єдиний державний кваліфікаційний іспит

Укрінформ
З 2019 року в українських медичних вишах буде вперше запроваджено комплексну атестацію знань студентів-медиків - єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ).

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

“Єдиний державний кваліфікаційний іспит - нова комплексна атестація профільних знань студентів-медиків. З 2019 року буде запроваджено комплексну атестацію знань студента - єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ). Цей екзамен проводить та адмініструє Центр тестування при Міністерстві охорони здоров’я України. Вперше такий екзамен українські студенти-медики складатимуть у 2019 році”, - зазначили у МОЗ.

У МОЗ пояснили, що впровадження ЄДКІ вирішує важливі завдання для нової якості медичної освіти в Україні.

“ЄДКІ, відповідно проходитиме у два етапи: перший етап — на третьому курсі, другий — залежно від спеціальності — на п'ятому (стоматологія, фармація) або шостому курсах (медицина, медична психологія, педіатрія).  Кожен із компонентів ЄДКІ можна перескласти один раз, якщо при попередній здачі іспиту студент не набрав мінімальний прохідний бал. Перескладання ЄДКІ відбувається за власний кошт”, - наголосили у МОЗ.

У відомстві заявили, що для визначення порогу складання ЄДКІ залучать експертів-тестологів. 

“Якщо студент повторно не складає один з компонентів ЄДКІ, він буде відрахований відповідно до статті 46 Закону України “Про вищу освіту””, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: У Центрі оцінювання розповіли, скільки завдань буде у тестах ЗНО-2019

Також у відомстві поінформували, що для студентів четвертих курсів у 2019 році планується провести міжнародне моніторингове дослідження якості вищої медичної освіти, результати якого не впливатимуть на успішність студента. 

“У якості дослідження буде використано тестові завдання міжнародного іспиту з основ медицини. Це дозволить закладам вищої освіти оцінити рівень знань майбутніх лікарів. та проаналізувати результати для подальшої гармонізації підготовки лікарів в Україні та світі. Також дослідження дає можливість порівняти відповідність підготовки університетами студентів вимогам міжнародного іспиту та врахувати це в подальшому в навчальних програмах”, - наголосили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-