СБУ вже отримала справу щодо організатора і виконавців убивства Гандзюк

СБУ вже отримала справу щодо організатора і виконавців убивства Гандзюк

Укрінформ
Служба безпеки отримала від Нацполіції у Херсонській області кримінальну справу щодо організатора і виконавців убивства Катерини Гандзюк.

Про це повідомив під час прес-конференції у п'ятницю голова СБУ Василь Грицак.

"Ми вже отримали кримінальне провадження (від ГУ Нацполіції у Херсонській області - ред.), воно об'єднане з тим провадженням, яке було у нас щодо особи замовника. Активно ведеться робота", - сказав він.

Грицак додав, що працівники Служби безпеки затримуватимуть підозрюваного у замовленні убивства Гандзюк, коли матимуть на це підстави.

"Я усвідомлюю відповідальність свою, наших оперативних співробітників і слідчого підрозділу у необхідності якнайшвидшого внесення ясності у суть цих матеріалів і притягнення винних до відповідальності", - зазначив голова СБУ.

Як повідомлялося, Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Читайте також: Єврокомісар Ган закликав притягти до відповідальності замовників нападу на Гандзюк

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-