Єврокомісар Ган — про смерть Гандзюк: Напади на активістів є неприпустимими

Єврокомісар Ган — про смерть Гандзюк: Напади на активістів є неприпустимими

Укрінформ
Єврокомісар із питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган висловив глибокий жаль з приводу смерті української активістки Катерини Гандзюк та закликав покарати винних у нападі на неї.

Про це європейський чиновник написав у Twitter

"Я дуже засмучений новиною про смерть надзвичайно хороброї Катерини Гандзюк. Напади на громадських активістів є неприпустимими. Винні в цьому огидному злочині мають бути притягнуті до відповідальності. Мої думки зараз із її родиною та друзями", - написав Ган.

Як повідомлялося, громадська активістка та співробітниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою, померла в неділю, 4 листопада.

За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Гандзюк було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили жінку сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків, зокрема частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. Вона перебувала в опіковому центрі в Києві.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх було затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-