Підозрюваним у замаху на координатора С14 суд обирає запобіжний захід — поліція

Підозрюваним у замаху на координатора С14 суд обирає запобіжний захід — поліція

Укрінформ
Бориспільський суд обирає запобіжний захід затриманим підозрюваним у замаху на координатора громадської організації С14 Сергія Мазура.

Про це розповів у Києві на прес-конференції начальник головного управління ГУНП в Київській області генерал поліції Дмитро Ценов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі всі учасники затримані. Відбувається в даний момент суд щодо обрання запобіжного заходу. Ми вийшли з клопотанням, щодо обрання запобіжного заходу — арешт. Відкрито кримінальне провадження “замах на вбивство” який не було доведено до кінця з причин незалежних від злочинців, і встановили замовника даного вбивства. Отримано докази щодо фінансування даного замовлення в сумі 3 тис. доларів США”, — розповів Ценов.

Він повідомив, що на момент прес-конференції було заарештовано п’ятьох чоловік. Це: замовник — 23-річний киянин, служив в АТО; двоє виконавців — 21-річний мешканець Черкас, та 33-річний мешканець Чернігівської області; а також двоє людей, які допомагали виконавцям. Можливо, будуть ще нові фігуранти справи, тому що робота поліції триває, зазначив генерал поліції.

За його словами, під час арешту всі підозрювані мали зброю і чинили опір.

Слідством було проведено обшуки за місцем реєстрації та проживання фігурантів справи і вилучено схрон із арсеналом зброї та боєприпасів, джерело походження яких наразі з’ясовується.

Причиною замаху на Сергія Мазура слідство вважає його громадську діяльність.

Читайте також: Затримали трьох підозрюваних у замаху на керівника "С14"

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада правоохоронці Київської області затримали трьох підозрюваних у скоєнні замаху на вбивство керівника громадської організації С14 (СІЧ) Сергія Мазура, в результаті якого був поранений його батько.

10 жовтня уночі у квартиру активіста Мазура у Борисполі було кинуто вибуховий пристрій. Постраждав батько Сергія, який через поранення втратив чимало крові. Поліція кваліфікувала вибух як замах на вбивство активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-