Українці хворіють на грип та ГРВІ, проте епідемії немає

Українці хворіють на грип та ГРВІ, проте епідемії немає

Укрінформ
Показники захворюваності на грип та ГРВІ в країні перебувають на неепідемічному рівні: на 42-му тижні 2018 року захворіли понад 161 тисяча українців, з них близько 70% - діти.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України (ЦГЗ).

“На 42-му тижні поточного року на грип та ГРВІ захворіли 161 524 особи, із них 68,9% діти віком до 17 років. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні - на неепідемічному рівні, що характерно для початку епідемічного сезону. Інтенсивний показник захворюваності становить 382,6 на 100 тисяч населення, що на 26,2 % менше епідемічного порогу по Україні. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 17,6 % та 11,2 % відповідно”, - поінформували у ЦГЗ.

Там акцентували, що в країні відсутнє географічне поширення та низька інтенсивність епідемічної активності грипу та ГРВІ.

Читайте також: Супрун нагадала, чим не можна лікувати грип та застуду

“За даними рутинного епіднагляду показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 382,6 на 100 тисяч населення, що на 26,2 % менше епідемічного порогу. Летальних випадків від грипу не зареєстровано. Відсутнє лабораторне підтвердження циркуляції вірусів грипу серед населення”, - зазначили у ЦГЗ.

За інформацією відомства, госпіталізовано 3% від загальної кількості тих, хто захворів: найбільше - дітей віком 0-4 роки, найменше – осіб 65 років та старше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-