Гройсман попрощався з Давидом Черкаським

Гройсман попрощався з Давидом Черкаським

Фото
Укрінформ
Відомий  український  мультиплікатор, режисер і сценарист  Давид Черкаський, який помер 30 жовтня, створив культові для декількох поколінь мультики.

Про це Прем'єр-міністр Володимир  Гройсман написав у Facebook.

"Сьогодні провели в останню путь українського мультиплікатора Давида Черкаського. Він був режисером мультиків, культових для декількох поколінь - "Пригоди капітана Врунгеля", "Лікар Айболить", "Острів скарбів". Цитати головних героїв стали крилатими висловами, їх знають напам’ять дорослі та діти. Дякую, Майстре, за прекрасні дитячі спогади", - написав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня помер художник-мультиплікатор, режисер і сценарист, народний артист України Давид Черкаський.

Давид Черкаський народився 23 серпня 1931 року у місті Шпола Черкаської області.

Як режисер він дебютував у 1964 році з фільмом «Таємниця чорного короля» (соціальний ролик про протипожежну безпеку). Картина отримала заохочувальну премію за дебют на мультиплікаційному фестивалі в Румунії. За нею послідували інші фільми, в тому числі серіали «Пригоди капітана Врунгеля» і «Доктор Айболить», а також двосерійний повнометражний телефільм «Острів скарбів», які принесли славу режисерові.

Фото Владислава Мусієнка / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-