Гройсман доручив пенсійному фонду забезпечити масовий перерахунок пенсій

Гройсман доручив пенсійному фонду забезпечити масовий перерахунок пенсій

Укрінформ
Володимир Гройсман доручив новому керівнику ПФУ Євгену Капінусу забезпечити підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня й провести масовий автоматичний перерахунок іншим категоріям пенсіонерів з 1 березня 2019 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Нам потрібно найближчим часом провести аудит Фонду і забезпечити стабільну роботу пенсійної системи. Два найважливіших завдання: Пенсійний фонд має бути підготовлений до того, щоб з 1 січня 2019 року вчергове підвищити пенсії військовим пенсіонерам. А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019 року провести перший в історії України масовий перерахунок і підвищення пенсій всіх інших категорій пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці", – сказав Гройсман.

Він привітав чиновника з призначенням і наголосив на важливості його ролі у забезпеченні стабільності і прозорості роботи Пенсійного фонду і системи пенсійного забезпечення в цілому.

Одночасно глава уряду зазначив, що стратегічним для Пенсійного фонду залишається завдання з детінізації заробітних плат. "Завдання Пенсійного фонду не тільки в тому, аби платити пенсії нинішнім пенсіонерам. Треба дбати про пенсійне майбутнє кожного громадянина, – сказав Гройсман. – Розраховую на те, що новий керівник (Пенсійного фонду) наведе порядок і лад в пенсійній системі України, а діяльність Пенсійного фонду буде публічною і конструктивною”.

Читайте також: Пенсійний фонд отримав нового керівника - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України звільнив голову Пенсійного фонду Олексія Зарудного, а замість нього на цю посаду призначив колишнього держсекретаря Міністерства фінансів Євгена Капінуса. За даними ЗМІ, Зарудний написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-