У програмі адаптації ветеранів АТО

У програмі адаптації ветеранів АТО "забули" про 12 тисяч жінок — уповноважений Кабміну

Укрінформ
Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко заявляє, що у Державній цільовій програмі з реадаптації учасників Антитерористичної операції на період до 2022 року не врахували інтереси 12 тисячі жінок-учасниць АТО.

Про це вона сказала на засіданні колегії Держкомтелерадіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Державна програма адаптації ветеранів АТО, надання психологічної, медичної, соціальної допомоги. Серед ветеранів АТО у нас на сьогодні 331 тисяча чоловіків та 12 тисяч жінок. Оці 12 тисяч жінок забуті були у програмі», - сказала Левченко.

Вона зазначила, що у вівторок відбудеться засідання урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, на якому має бути затверджено проект постанови Кабінету міністрів України щодо цієї програми, який згодом затвердить уряд. За словами Леченко, учасникам засідання запропонують конкретні пропозиції розв'язання цього питання таким чином, аби інтереси жінок-учасниць АТО були враховані.

Урядовий уповноважений з питань гендерної політики навела статистичні дані, відповідно до яких у поліції працює 13% жінок, 7% - у СБУ, 6,5% - ДСНС.

Читайте також: Учасників АТО забезпечать комплексом реабілітаційних послуг

«З одного боку, ми говоримо про розширення можливостей економічних для жінок та дозволили їм служити в армії, скасувавши ті перепони, які були раніше, з іншого, ми про них забуваємо», - додала вона.

Левченко наголосила, що її завдання якраз звертати увагу на такі випадки та постійно нагадувати про права жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-