Декларації з лікарями: Петренко назвав

Декларації з лікарями: Петренко назвав "мінус" для тих, хто не встигне

Укрінформ
Кінцевого терміну укладання декларацій з сімейними лікарями немає, однак, з 2020 року ті, хто проігнорував це, не зможуть скористатися певними можливостями системи охорони здоров’я.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив голова Національної служби здоров’я Олег Петренко.

"Кінцевого терміну укладання декларацій немає. Тобто, ви завжди можете укласти декларацію, але ви не зможете скористатися можливостями системи з 2020 року, якщо у вас немає декларації. Зокрема, щоб потрапити безоплатно до вузького спеціаліста чи на діагностики, вам обов'язково буде потрібне направлення лікаря первинки. Вважаю, що протягом цього і наступного року це достатньо часу, щоб все-таки визначитися. Якщо ви будете зволікати з вибором, то кращі лікарі, яких оберуть, - "закінчаться", у вас не залишиться можливості вже обирати найкращих", - наголосив Петренко.

Читайте також: Із 2020 року медпослуги будуть фінансувати через Нацслужбу здоров'я - Петренко

За його словами, кількість лікарів первинної ланки, в основному сімейних, які зареєстровані в системі - близько 23 тисяч, з них педіатрів - 3 тисяч.

"Кожен з сімейних лікарів набирає умовно до 2 тисяч пацієнтів - от наші 40 мільйонів населення. Загалом, кількість лікарів первинки достатня для того, щоб охопити послугами населення країни", - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-