Суд залишив під вартою ще одного підозрюваного у замаху на Гандзюк

Суд залишив під вартою ще одного підозрюваного у замаху на Гандзюк

Укрінформ
Херсонський суду залишив під вартою Микиту Грабчука, підозрюваного у замаху на Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив ... продовжити строк тримання під вартою підозрюваного Грабчука Микити Олександровича в межах строку досудового розслідування, а саме до 3 грудня 2018 року включно. Встановити строк дії ухвали до 3 грудня 2018 року включно", - заявив слідчий суддя Дмитро Гонтар.

Сторона обвинувачення просила суд у повному обсязі задовольнити клопотання про продовження тримання під вартою Грабчука до 3 грудня 2018 року включно.

Читайте також: Слідство наразі не може допитати Гандзюк - прокурор

У свою чергу, підозрюваний та його захисник просили суд відмовити у задоволенні клопотання сторони обвинувачення. Адвокат Грабчука Сергій Дубейко, зокрема, попросив суд обрати стосовно його підзахисного замість тримання під вартою цілодобовий домашній арешт.

Як повідомляв Укрінформ, напад на Гандзюк стався 31 липня. Жінку невідомі облили сірчаною кислотою, в результаті чого вона зазнала хімічних опіків, зокрема, частково втратила зір.

Наразі в організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх було затримано. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук. Усі вони є учасниками АТО в складі Української добровольчої армії.

Читайте також: Підозрюваного у замаху на Гандзюк залишили під вартою

У вересні Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт двох фігурантів справи - Вишневського та Васяновича. Останній є інвалідом: під час бойових дій на Донбасі втратив ногу. 16 жовтня суд суд відпустив під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета Віктора Горбунова.

Разом з тим, 17 жовтня суд продовжив строк тримання під вартою Сергію Торбіну, а судове засідання, на якому мали розглянути клопотання сторони обвинувачення про подовження строку тримання під вартою Микиті Грабчуку, переніс на 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-