Грип в Україні: за тиждень нарахували 153 тисячі нових хворих

Грип в Україні: за тиждень нарахували 153 тисячі нових хворих

Укрінформ
В Україні за тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 153 тисячі осіб, із них понад 70% - діти.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров'я України.

"Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону. Інтенсивний показник захворюваності на грип становить 362,8 на 100 тисяч населення, що на 30,1% менше епідемічного порогу по Україні. Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіло 153 150 осіб, із них 70,1% — діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем, рівень захворюваності серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 14% і 6,3% відповідно", - поінформували у ЦГЗ.

Там підкреслили, що летальних випадків від грипу не зареєстровано. "Відсутнє лабораторне підтвердження циркуляції вірусів грипу серед населення. За даними дозорного епіднагляду, за тиждень зареєстровано 34 випадки грипоподібного захворювання та 17 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції, проте лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу не отримано", - зазначили у Центрі.

Читайте також: У Києві на грип захворіли вже понад 11 тисяч осіб

Епідеміологи наголосили, що в Україні наразі відсутнє географічне поширення грипу і ГРВІ та низька інтенсивність епідемічної активності, без перевищення епідемічних порогів.

"За звітний тиждень проти грипу вакцинована 421 особа, із них 74,6% — особи з груп ризику. Серед усіх щеплених питома вага дітей становила 24,7%", - зазначили у ЦГЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-