Справа Гандзюк: поліція має дві версії і шукає замовників нападу

Справа Гандзюк: поліція має дві версії і шукає замовників нападу

Укрінформ
Правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на херсонську громадську активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час оперативного заслуховування щодо розслідування у справі херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк, йдеться на сайті Нацполіції.

"Наразі правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні цього злочину: троє взяті під варту, ще двом, які дають покази і співпрацюють зі слідством, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - сказав він.

За словами Аброськіна, наразі слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Катерини Гандзюк на посаді виконуючої обов’язки керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія – активна громадянська позиція, а також її громадська та політична діяльність як активіста.

Правоохоронці встановили п’ятьох осіб, причетних до вчинення злочину. Серед них – організатор, пособники, виконавець та водій. Троє учасників злочину, які не були виконавцями та організаторами, а саме водій та пособник - пішли на співпрацю зі слідством та дають покази. З ними в рамках слідчих дій вже проведено слідчий експеримент.

Читайте також: Підозрюваного у замаху на Гандзюк залишили під вартою

Оскільки ці громадяни надають максимальну допомогу в розслідуванні і співпрацюють зі слідством, судом було прийнято рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням радіоприладу для відстеження (браслет).

Стосовно організатора та виконавця обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«У нас є всі необхідні докази по пособниках, виконавцях і організатору. Наразі ми відпрацьовуємо версії у напрямку встановлення замовників та посередників у вчиненні цього злочину», – наголосив Аброськін.

Досудове слідство у справі Гандзюк триває.

Як повідомлялось, 31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Правову кваліфікацію справи під тиском громадськості й резонансу справи змінювали кілька разів: "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин, 115 стаття – умисного вбивства).

Крім того, слідчий у справі Гандзюк погодився розглядати цей інцидент як спробу замовного вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-