Порошенко: Отримання автокефалії - перемога України над московськими демонами

Порошенко: Отримання автокефалії - перемога України над московськими демонами

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українців з наближенням отримання автокефалії для православної церкви і заявив, що це перемога боголюбивого українського народу над московськими демонами.

Про це Порошенко заявив, виступаючи перед початком молебню на Софійській площі в столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дорогі співвітчизники! Я щиро вітаю вас з наближенням автокефалії. Це – велика перемога боголюбивого українського народу над московськими демонами, перемога добра над злом, світла над темрявою”, - сказав Порошенко.

Він додав, що за останні місяці українці ще більше переконалися, що помісна церква – запорука незалежності, державна мова – запорука єдності, а сильна армія – запорука миру.

“Вітаю всіх зі святом Покрови, з Днем захисника України. Ці два свята органічно поєднані. Без Божого благословення, без заступництва Благословенної Святої Діви Марії неможливо подолати жодну ворожу навалу та побудувати міцну державу”, - додав Порошенко.

Як повідомлялося, Синод Вселенського патріархату 11 жовтня прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Читайте також: Порошенко закликає вірян замислитись, за кого молиться патріарх Кирил

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет 11 жовтня висловив переконання, що об'єднавчий архієрейський собор буде скликано найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-