Суд переніс розгляд скарги Охендовського на призупинення слідства

Суд переніс розгляд скарги Охендовського на призупинення слідства

Укрінформ
Печерський райсуд Києва переніс розгляд скарги екс-глави ЦВК Михайла Охендовського на постанову прокурора САП про призупинення слідства у справі, на 6 листопада.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

"Засідання по цій скарзі відбувалося вчора у Печерському суді. Все, що ми встигли — це заслухати позицію сторони скаржника, тому що в таких справах спочатку виступає сторона захисту, а тоді виступає прокурор. Під час свого виступу скаржник посилаэться на існування інших судових рішень, зокрема, на те, що раніше нібито скасували попередню одну постанову про зупинення (3 квітня - ред.), і на існування судового рішення від 1 червня про те, що нібито зобов'язали САП прийняти рішення по суті у справі (або направити обвинувальний акт до суду, або закрити справу - ред.)", - сказав прокурор.

За його словами, коли суддя почув ці аргументи скаржника, то він зацікавився і запитав, на якій стадії наразі знаходиться виконання тих рішень, про які вона згадувала.

"Скаржник пояснює що перше рішення про скасування постанови про зупинення виконано повністю, бо ми тоді відновили слідство (24 квітня - ред.), і знову призупинили (25 квітня - ред.). А друге рішення наразі не виконано, тому що САП подала апеляційну скаргу, розгляд якої призначено на 24 жовтня", - додав Кравець.

Прокурор зазначив, що коли суддя почув цю відповідь, то за своєю ініціативою поставив питання про те, що вважає за доцільне відкласти розгляд цієї скарги на другу постанову про зупинення слідства у справі, поки Київський апеляційний суд не винесе рішення по апеляції САП на постанову про зобов'язання прийняти рішення у справі.

"(Засідання по розгляду скарги на призупинення слідства — ред.) перенесли на 6 листопада на 15:40", - уточнив Кравець.

Як повідомлялося, у квітні 2017 року НАБУ направило до САП оновлену підозру Охендовському, якому інкримінують отримання грошей із "чорної каси" Партії регіонів.

9 червня 2017 року САП повідомила про тимчасове призупинення розслідування у справі Охендовського. У САП обіцяли поновити розслідування після виконання запитів відомства про міжнародно-правову допомогу.

Читайте також: САП досі чекає документів зі Штатів та Британії у "справі Охендовського"

3 квітня 2018 року Солом'янський райсуд Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про призупинення розслідування у справі щодо голови ЦВК Михайла Охендовського.

24 квітня за рішенням Солом’янського райсуду САП відновила слідство у справі Охендовського.

25 квітня САП знову зупинила слідство у справі Охендовського.

Київський апеляційний суд переніс розгляд скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на ухвалу Печерського райсуду Києва, якою САП зобов'язали або закрити кримінальне провадження щодо екс-голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського, або передати обвинувальний акт до суду, на 24 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-