Екзархи Даниїл та Ілларіон прибули на Синод

Екзархи Даниїл та Ілларіон прибули на Синод

Фото, відео
Укрінформ
Екзархи Вселенського патріархату архієпископ Памфільський і Західної єпархії Української православної церкви в США Даниїл та єпископ Едмонтонський  і Західної єпархії Українського православної церкви в Канаді Ілларіон прибули на Синод, який вже розпочався, попередньо помолившись та приклавшись до мощів святих в храмі Святого Георгія на території Вселенського патріархату.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

«Буде все добре. З Божою поміччю. Думаю, так», - відповів лаконічно екзарх Даниїл на запитання кореспондента Укрінформу про перспективи сьогоднішнього дня засідання Синоду, на якому очікується заслуховування звітів екзархів Даниїла та Ілларіона за результатами візиту в Україну.

Екзарх Даниїл розповів журналістам про своє враження від поїздки в Україну.

«Я був радий побачитися з представниками церковної та світської влади України. Враження від поїздки добрі», - вказав він.

На уточнююче запитання, чи готовий народ до церковного об'єднання, екзарх наголосив, що «Україна готова розглядати питання церковного об'єднання протягом вже 27 років, якщо не довше - століття».

Читайте також: У Стамбулі розпочався другий день Синоду

Проігнорувавши провокативне питання російських телеканалів про можливе загострення ситуації в Україні після отримання Томосу, він благословив всіх журналістів та побажав всім гарного дня.

Як повідомляв Укрінформ, питання Томосу обговорять після звіту екзархів.

Нагадаємо, Верховна Рада України 19 квітня підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію. Цю ідею також підтримало і керівництво Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

У рамках підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами у Києві архієпископа Даниїла Памфилійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади. Вони перебували у Києві до 5 жовтня.

Очікується, що Синод Вселенського патріархату 9-11 жовтня розгляне звіт екзархів Константинополя та прийме рішення про надання Томосу православній церкві в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-