Детективи НАБУ уже розслідували 155 справ -  Ситник

Детективи НАБУ уже розслідували 155 справ - Ситник

Укрінформ
Створення Вищого антикорупційного суду є іспитом для українського суспільства, який покаже рівень готовності безповоротно і безкомпромісно боротися з корупцією.

Відповідну думку висловив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЕВА), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на початок жовтня 155 справ, розслідування яких завершили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, направлено до суду. Серед цих справ є такі, на рішення у яких дуже чекає суспільство. Вищий антикорупційний суд, який наразі перебуває на стадії формування, стане саме тією інституцією, яка дасть очікуваний суспільством результат у вигляді справедливих вироків", – зазначив Ситник.

На його думку, вироки у справах про топ-корупцію означатимуть, що Україна пройшла точку неповернення і в державі розпочалася реальна протидія корупції. Директор відомства також вважає, що без постійного моніторингу, міжнародної експертизи, уваги від підприємництва та громадянського суспільства впровадити якісні зміни буде важко.

Читайте також: САП направило до суду обвинувальний акт у справі "бурштинових депутатів"

Як повідомлялося, 18 червня поточного року Верховна Рада ухвалила закон "Про Вищий антикорупційний суд". Документ передбачає, що суд розпочинає роботу за умови призначення щонайменше 35 його суддів, у тому числі 10 суддів Апеляційної палати. Закон "Про судоустрій і статус суддів" дає 12 місяців на утворення суду з дня набрання чинності спеціальним законом (до 14 червня 2019 р.). Наразі триває конкурс до ВАС.

Вищий антикорупційний суд є судом зі всеукраїнською юрисдикцією, що створюється з метою розгляду справ виключно за поданням НАБУ. Крім здійснення правосуддя, ВАС аналізуватиме судову статистику, вивчатиме та узагальнюватиме її, а також здійснюватиме інші повноваження відповідно до закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-