Супрун вважає, що в Україні не потрібні “совєцькі лепрозорії”

Супрун вважає, що в Україні не потрібні “совєцькі лепрозорії”

Укрінформ
В Україні дуже багато медичних закладів потребують зміни статусу та форми надання медичної допомоги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Як приклад вона навела лепрозорій.

“В Україні є лепрозорій — величезний заклад, збудований в совєцькі часи, де надавали допомогу пацієнтам з лепрою (або проказою). Це хронічна хвороба, яка вражає в основному шкіру, периферичні нерви, слизову оболонку верхніх дихальних шляхів та очі. Без лікування хвороба неминуче призводить до інвалідності. Навіть у ХХ столітті лікування було дуже складним та могло тривати все життя в таких закладах, як цей лепрозорій”, - зазначила Супрун.

Вона підкреслила, що у 60-х роках наука винайшла комбінацію ліків, яка може досить швидко подолати хворобу, пацієнт може повністю вилікуватися від лепри, тож йому не треба роками проживати в ізоляції лепрозорію.

Читайте також: Супрун розповіла, чи варто при застуді лікуватися малиною

“На сьогодні від українського лепрозорію більше не потрібно виконання тих функцій, які на нього були покладені десятки років тому. Зараз він існує скоріше як санаторій, який в дуже занедбаному стані. Такий приклад не поодинокий в Україні. Нам у спадок залишилося багато медичних закладів, які не змінювалися і не виконують свого призначення”, - написала Супрун.

На її думку, статус подібних медзакладів має бути переглянутий, а старі форми надання допомоги - змінені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-