Порошенко у Всесвітній день учителя приїхав до своїх перших вчителів

Порошенко у Всесвітній день учителя приїхав до своїх перших вчителів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у Всесвітній день учителя приїхав  до своїх перших вчителів у колишню Болградську школу №1, яку вважає найкращим навчальним закладом у світі.

Про це він заявив  у виступі на урочистостях до 160-річного ювілею гімназії ім. Георгія  Раковського у Болграді на Одещині за участю прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 5 жовтня, у Всесвітній день учителя, я приїхав до своїх перших  вчителів. Ми з паном прем'єр-міністром дуже уважно вивчили, якою фантастичною є ця школа. В мою бутність - це Болградська школа №1, сьогодні це спеціалізована  Болградська гімназія ім. Раковського. І ми дійшли висновку, що це одна з кращих шкіл у світі... Найдіть  мені, будь ласка, ще хоч одну школу, в якій були б підготовлені  два прем’єр-міністри Болгарії, два генерал-полковники Збройних сил Болгарії, академік і ректор Софійського університету, засновник болгарської національної опери, міністри фінансів, міністри юстиції. Ви в  Болгарії таку школу не знайдете, як наша Болградська школа", - сказав Порошенко. 

 Він розповів, що має багато нагород - і вітчизняних, і іноземних, але однією з найбільш чутливих і важливих  для нього є "Почесний гімназист" Болградської гімназії, вручена йому три роки тому. 

Читайте також: У Міносвіти визріла ідея про інтернатуру для педагогів

Президент побажав рідній школі підтримувати традиції, закладені 160 років тому, і подякував учителям за якісну освіту та покоління українців, яке вони підготували у своєму житті. 

Болградська гімназія імені Г.С. Раковського заснована у 1858 році за запитом бессарабської болгарської громади.

Це був перший болгарський середній загальноосвітній заклад, який перетворився на культурно-освітній центр болгарського відродження. В його друкарні видавалися підручники, журнали, газети та інша література. Відомі вихованці: академік Олександр Теодоров-Балан, професор історії Георгі Дерманчев, полковник Георгі Янков (фольклорист), перший хоровий диригент Ніколас Ніколаєв, засновники болгарської опери Драгомір Казаков і Іван Вулпе, лікар Д. Начев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-