Підлітків навчать оцінювати наслідки ризикованої поведінки - Супрун

Підлітків навчать оцінювати наслідки ризикованої поведінки - Супрун

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України розпочнуть співпрацю для надання актуальних знань щодо здоров’я підліткам.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

“Поширена думка, що підлітки є дітьми, які не роблять власних рішень. Водночас реальність з року в рік незмінна — підлітки так само як і раніше вивчають життя, так само як і раніше пробують усе, що навколо них відбувається. Це стосується так само аспектів ризикованої поведінки — алкоголю, тютюну, незахищених статевих стосунків, наркотичних препаратів. Маємо надати правдиву інформацію, яка дозволить підліткам зробити усвідомлений вибір і оцінити реальні наслідки ризикованої поведінки”, - зазначила Супрун.

За її словами, на сьогодні майже немає навчальних програм, які могли б передати такі знання підліткам.

Читайте також: В Україні стали менше курити — МОЗ

“Є великий запит, про який свідчать результати опитування молоді: підлітки вважають, що в школі має бути більше уроків, присвячених здоров'ю — надання першої домедичної допомоги (підтримали 43,7% опитаних) та сексуальна просвіта (42,2%). Також будемо співпрацювати з Міністерством освіти і науки України, щоб у школах надавали більше актуальних знань щодо здоров’я, які потрібні підліткам уже сьогодні”, - наголосила Супрун.

Посилаючись на дані опитування, вона зазначила, що 26,6% підлітків хотіли б отримувати консультації сімейного лікаря також і через соціальні мережі та месенджери, 24,3% — телефоном, а 80,8% підлітків не хочуть, щоб їхні дані передавалися батькам без їхньої згоди.

“Ці результати мають бути використані у побудові пацієнтоорієнтованої медицини. Часто медичні працівники навіть раніше за батьків можуть дізнатися про проблеми підлітка. Тож потрібно, щоб вони також уміли ефективно з ними працювати”, - вважає Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-