Вбивці контррозвідника Хараберюша дали 12 років

Вбивці контррозвідника Хараберюша дали 12 років

Укрінформ
У Маріуполі суд ухвалив вирок - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна - Юлії Просоловій, звинуваченій у вбивстві контррозвідника, полковника СБУ Олександра Хараберюша.

Цей факт кореспондентові Укрінформу 4 жовтня підтвердила консультант, прес-секретарь Іллічівського райсуду м. Маріуполя Олена Кіргет.

"Обвинувачувальний вирок відносно Юлії Просолової ухвалено, дійсно, 25 вересня колегією суддів, у складі трьох суддів нашого Іллічівського райсуду Маріуполя. Тобто, колегіально, не одноосібно. Їй, дійсно, дали 12 років з конфіскацією майна", - сказала Кіргет.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2017 року в Маріуполі підірвали автомобіль, в якому знаходився заступник начальника відділу контррозвідки управління СБУ Донецької області полковник Олександр Хараберюш. На рахунку полковника контррозвідки близько 80 затримань російських агентів і терористів. Слідство встановило, що жінка-терористка вночі встановила міну під сидінням водія. Упевнившись, що Хараберюш сів за кермо цього автомобіля і почав рухатись, жінка дзвінком з мобільного телефону активувала вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху офіцер загинув на місці.

Читайте також: На Донбасі загинули 26 співробітників українських спецслужб - Грицак

31 жовтня СБУ повідомила, що вбивцю вдалося затримати в Одесі. За даними спецслужби, терористка працювала на так званий Центр спеціальних операцій МДБ ДНР, який діє під кураторством російських спецслужб.

У звинувачувальному акті вказано, що Просолова звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що спричинив загибель людини) і ч. 1 ст. 263(незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

13 червня 2018 звинувачувальний акт був спрямований до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-