Рева пояснив, яка поїздка за кордон може

Рева пояснив, яка поїздка за кордон може "позбавити" субсидії

Відео
Укрінформ
Громадянам України, які проживають за кордоном понад 60 днів без поважних причин та не сплачують єдиного соціального внеску і податку на доходи фізичних осіб в Україні, може бути відмовлено в наданні субсидії.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева у відео, опублікованому на сторінці Урядового порталу у Facebook.

«Якщо людина проживає більше 60 днів за кордоном, то при цьому вона не сплачує єдиний соціальний внесок, не платить податок на доходи фізичних осіб в Україні, отже такій людині може бути відмовлено в призначенні субсидії. Тому що люди, які мають термін перебування за кордоном більше 60 днів і не є такими, що лікуються, навчаються чи перебувають там на екскурсіях, як правило там живуть і працюють. Якщо вони живуть і працюють і входять до домогосподарств в Україні, логічно передбачити, що вони надають певну матеріальну допомогу іншим членам домашнього господарства», - зазначив Рева.

Читайте також: Рева: Кожен шостий заробітчанин може мати проблеми з пенсією

При цьому він нагадав, що тільки протягом першого півріччя 2018 року такі перекази з-за кордону до України зросли на 30% і досягли майже 4 млрд доларів.

Також Рева наголосив: якщо громадяни виїхали за кордон на навчання, на лікування, з туристичною метою, тоді їхнє перебування за кордоном менше 2 місяців жодним чином не впливає на призначення субсидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-