У ДМС пояснили, як підтвердити місце реєстрації, якщо ID-картка

У ДМС пояснили, як підтвердити місце реєстрації, якщо ID-картка "не читається"

Укрінформ
Разом із ID-карткою безкоштовно на вимогу особи видається паперовий витяг з Єдиного державного демографічного реєстру.

Документ надається лише у випадках, коли необхідно підтвердити документально місце реєстрації, і установа не має технічної можливості зчитування ID-картки, інформує прес-служба Державної міграційної служби України.

“Юридичним підтвердженням відомостей про місце реєстрації є довідка про реєстрацію місця проживання особи, яка видається органами реєстрації. Разом з тим, з метою уникнення ускладнень із підтвердженням місця реєстрації територіальними органами та підрозділами ДМС, разом із ID-карткою безкоштовно на вимогу особи видається паперовий витяг з Єдиного державного демографічного реєстру, який не потрібно носити із собою – він надається лише у випадках, коли необхідно підтвердити документально місце реєстрації, і установа не має технічної можливості зчитування ID-картки”, - повідомили у ДМС.

Читайте також: У ДМС перерахували “плюси” ID-карток

У відомстві уточнили, що останнім часом усі найважливіші послуги в Україні (окрім банківських, це також медичне забезпечення, документування та інші) поступово позбавляються залежності від реєстрації місця проживання особи. 

“Така реєстрація потрібна лише місцевій громаді для якісного планування систем життєзабезпечення. Варто зазначити, що наразі у багатьох містах створюються реєстри територіальних громад, до яких повинні отримати доступ усі зацікавлені служби, які можуть самостійно брати всю необхідну для роботи інформацію про місце реєстрації певного громадянина”, - додали у ДМС.

Наголошується, що такі реєстри вже існують у багатьох містах та селищах, і яскравим прикладом цього є місто Дніпро, де система обміну інформацією між комунальними службами та реєстром територіальної громади на сьогодні є однією з найефективніших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-