Журналістів не повинні переслідувати – генсек Євроальянсу інформагентств

Журналістів не повинні переслідувати – генсек Євроальянсу інформагентств

Відео
Укрінформ
Європейський альянс інформаційних агентств (European Alliance of News Agencies – EANA) підтримує свободу журналістів і виступає проти їхнього переслідування.

Про це у коментарі Укрінформу у зв’язку із другою річницею незаконного затримання в РФ кореспондента агентства Романа Сущенка заявив генеральний секретар EANA Александру Гібой.

«Європейський альянс інформаційних агентств підтримує свободу ЗМІ і свободу слова і, найголовніше, свободу журналістів. Підтримувати є нашою місією. Я вважаю, журналісти мають право голосу, і ніхто не має переслідуватися за те, що він є журналістом», - наголосив Гібой.

Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

За два роки незаконного ув’язнення Сущенка Рада Європейського альянсу інформаційних агентств неодноразово закликала російську владу звільнити українського журналіста, якщо переконливі докази вини не будуть представлені.

Читайте також: Геращенко - Сущенку: Вибач, що не вдається витягти тебе

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 30 вересня 2016 року його на порушення міжнародних правил затримали у Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

4 червня Московський міський суд РФ оголосив журналісту вирок - 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня, а 12 вересня Верховний суд РФ визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-