Екс-бійцям

Екс-бійцям "Торнадо" оголосили нову підозру

Укрінформ
Військова прокуратура повідомила чотирьом колишнім бійцям роти "Торнадо" про нову підозру - у готуванні до втечі з-під варти.

Про це повідомляє відділ зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

"24 вересня зазначеним підозрюваним військовою прокуратурою додатково повідомлено про нову підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393 КК України (готування до втечі з-під варти)", - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у відомстві, екс-командиру роти "Торнадо", який є організатором вчинення злочинів, та трьом екс-бійцям роти - членам організованої групи 20 серпня повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України.

Правоохоронці встановили, що організована група ув'язнених колишніх співробітників роти "Торнадо" за пособництва працівників ДУ "Київський слідчий ізолятор" вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини. Зокрема, йдеться про вчинення масових заворушень, які супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя; опір працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків; погрози вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків, а також зберігання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Читайте також: Ще двом екс-беркутівцям повідомили про підозру через розгін Євромайдану

Злочинні дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв'язку з виконанням цими працівниками службових обов'язків, зазначають у прокуратурі.

У прокуратурі наголошують, що також встановлено ще чотирьох співучасників - екс-бійців вказаної роти, членів організованої групи, яким 24 вересня повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393, ч.1 ст. 294, ч 2 ст. 342 КК України.

Всі восьмеро підозрюваних утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні, поінформували у відомстві.

Водночас, трьом співробітникам державної установи "Київський слідчий ізолятор" повідомлено про підозру за фактами пособництва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345 КК України. Стосовно двох із них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а третій підозрюваний оголошений у розшук, суд надав дозвіл на його затримання.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-