Осінній призов: Генштаб розраховує на 18 тисяч новобранців

Осінній призов: Генштаб розраховує на 18 тисяч новобранців

Укрінформ
Приблизно 18 тисяч осіб планується призвати та направити до військ у рамках осіннього призову протягом жовтня-грудня 2018 року.

Про це повідомив на брифінгу начальник відділу комплектування і призову - заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Валерій Дендебера.

«Відповідно до указу Президента та розпорядження уряду, протягом жовтня-грудня будуть проводитись заходи осіннього призову громадян на строкову військову службу. Планується призвати та направити до військ 17 тисяч 960 осіб, у т.ч.: до Збройних сил - 9010, Нацгвардії - 6500, Державної прикордонної служби -1550, до Державної спеціальної служби транспорту - 900 чоловік», - сказав він.

Читайте також: “Козацька воля-2018”: військові відпрацюють надання допомоги цивільним

На заходи щодо забезпечення призову буде виділено 64,9 млн грн. Зазначені кошти будуть перераховані на рахунки обласних військових комісаріатів.

Дендебера зауважив, що порівняно з минулим роком кількість призовників збільшилась на 3 тисячі. Це пов'язано зі збільшенням набору призовників до Держприкордонслужби та Нацгвардії.

За словами представника Генштабу, основне, на що буде звертатись увага під час призову, це стан здоров'я призовників. Також буде враховуватися сімейний стан, зокрема, який не буде ускладнено через призов особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-