Менеджер ПриватБанку

Менеджер ПриватБанку "погорів" на продажу даних клієнтів

Укрінформ
Менеджер ПАТ КБ "ПриватБанк" у Луцькій філії установи продавав дані клієнтів.

Про це йдеться у рішенні Рівненського міського суду, який у судовому засіданні 20 вересня розглядав відповідне подання органів прокуратури. Вирок в указаній справі оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як зазначається, під час досудового розслідування правоохоронними органами було встановлено неодноразові факти, коли в лютому 2018 року засуджений, перебуваючи на своєму робочому місці в ПАТ КБ "ПриватБанк", за грошову винагороду в розмірі 400 грн за допомогою мережі інтернет, через месенджер Telegram надсилав замовнику інформацію про клієнтів банку, що становить банківську таємницю.

Обвинувачений свою провину визнав.

Читайте також: Затримали працівницю фастівського Держгеокадастру, яка вимагала хабар за "номер"

Суд визнав обвинувачуваного винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.354 (Прийняття пропозиції працівником по здійсненню або нездійсненню будь-яких дій з використанням займаного положення), ч.2 і ч3 ст.362 Кримінального кодексу України (Несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах). 

Водночас суд звільнив обвинувачуваного від ув'язнення, встановивши йому покарання з випробуванням та іспитовим строком тривалістю в 1 рік.

На момент винесення вироку обвинувачений вже не працював в "ПриватБанку" і числився комірником в компанії, що займається продажем авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-