Глава УПЦ МП Онуфрій потрапив у базу

Глава УПЦ МП Онуфрій потрапив у базу "Миротворця"

Укрінформ
Предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онуфрія (світське ім'я - Орест Березовський) внесли в розділ "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Відповідне повідомлення опубліковане на сайті "Миротворця".

"Агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Супротивник створення незалежної помісної церкви в Україні", - так називає "Миротворець" митрополита Онуфрія.

Сайт нагадує, що 25 вересня священний Синод УПЦ МП вимагав, щоб екзархи, призначені Константинопольським патріархом, залишили "канонічну територію".

Крім того, як нагадав "Миротворець", призначення Константинопольським патріархатом екзархів у Київ на засіданні Синоду назвали "грубим втручанням" у внутрішні справи Української православної церкви. Синод УПЦ МП також закликав Патріарха константинопольського Варфоломія не порушувати канонічної території Української православної церкви.

Раніше глава УПЦ митрополит Онуфрій заявив, що Константинополь не має права втручатися в церковні справи України. Дії патріарха Варфоломія Онуфрій назвав неканонічними, наголосили у "Миротворцеві".

Читайте також: До бази “Миротворця” потрапив намісник Києво-Печерської лаври

Ресурс також нагадав, що 23 вересня Онуфрій не став проводити зустріч з єпископами Вселенського патріарха Варфоломія, які прибули в країну у рамках початку процедури надання УПЦ Київського патріархату автокефалії.

"8 травня 2015 року (Онуфрій - ред.) відмовився встати у Верховній Раді під час оприлюднення Президентом України імен героїв, які відзначилися в АТО, про що пізніше дав офіційний коментар", - також нагадав "Миротворець".

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня священний Синод УПЦ МП закликав Константинопольський патріархат припинити втручання у "внутрішні справи Української православної церкви".

19 квітня депутати Верховної Ради України підтримали звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію. Цю ідею вже довгий час підтримує керівництво Української православної церкви Київського патріархату й Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Читайте також: Представник Константинополя: УПЦ МП не має права "виганяти" екзархів з України

Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже почав процедуру, необхідну для надання автокефалії для нової української церкви. Засідання Синоду, на якому розглядатиметься це питання, заплановане на жовтень.

Нещодавно у рамках підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Данила Памфілійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Вселенський патріарх Варфоломій заявив 23 вересня, що він не змінить свою позицію щодо підтримки надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-