Денісова хоче почути звіт Авакова, як розслідують напади на активістів

Денісова хоче почути звіт Авакова, як розслідують напади на активістів

Документ
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням поінформувати її до 1 жовтня про хід розслідування нападів на громадських активістів.

Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, Денісова нагадала про напади в Одесі на голову організації партії "Сила людей" Олега Михайлика та активіста "Правого сектору" Сергія Стерненка, у Херсоні - на громадську активістку, керуючу справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

"Не можу залишатися осторонь цих питань, які потребують термінового розслідування та покарання винних. Звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до 1 жовтня поінформувати мене про хід розслідування цих резонансних справ та про усі заходи, що вжиті правоохоронцями", - написала Денісова.

Читайте також: Напад на Михайлика: затримали трьох іноземців, шукають замовника

За її словами, правоохоронні органи повинні терміново реагувати на усі справи, де так жорстоко порушується право на життя людини, а особливо громадських активістів.

Як повідомлялося, 22 вересня в Одесі стріляли у громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Для розслідування нападу на Михайлика створили посилену слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли співробітники СБУ.

У вівторок, 25 вересня, стало відомо, що правоохоронці затримали трьох підозрюваних у нападі на Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-